הדרכות פרטניות הן זמן שלכם איתי. זה המקום לבחון לעומק את ההורות והמשפחה שלכם. להעלות אל פני השטח את מה שחשוב לכם, לדבר על הקשיים ועל הדברים אותם הייתם רוצים לשנות ולשפר ולא פחות חשוב, לטפוח לעצמכם על השכם על כל הדברים שאתם מצליחים בהם כהורים ואתם גאים בהם. המפגשים נערכים און ליין.
הורות היא אתגר מורכב, הורות לילד המתמודד עם מוגבלות או מצב כרוני, היא אתגר מורכב אף יותר. מעבר לאתגרי היום -יום שיש לכל הורה, הורים לילדים עם מוגבלות מתמודדים עם צרכים מוגברים של הילד, תלות מוגברת, מציאת האיזון בין התפקיד ההורי לתפקיד הטיפולי, ההשפעה על הקשר הזוגי והתא המשפחתי הגרעיני והרחב, יחס ונגישות החברה, הצורך בתמיכות וליווי אנשי מקצוע שונים ועוד. הורים הם בעלי השפעה גדולה על רווחתו של הילד המאובחן והמשך התפקוד המשפחתי, ולכן יש חשיבות גדולה לתחושת המסוגלות שלהם והכרה בכוחות שיש להם. דרך אחת להשיג את זה היא אוזן קשבת, עיבוד משותף של הארועים ומציאת הדרך הנכונה להם לפעול במציאות הזו.
מזל טוב! תינוק חדש נוסף למשפחה... התרגשות, שמחה, הרבה ציפיות ממנו ומהעתיד, ובתוך כל זה אתם עייפים, דואגים, וקצת מבולבלים מכל המידע ומכך שאתם לא רק מרגישים בעננים? המפגשים שלנו הם המקום לדבר על הכל הקשיים, הפחדים, לעיתים גם האכזבה מכך שהציפיות הגדולות התנפצו אל מול מציאות קצת אחרת אבל בעיקר זה המקום לפתח בטחון בעצמכם, לדבר על ההנאות הקטנות שבדרך ולאמץ באהבה את זה שאתם עושים את המיטב גם אם זה לא מושלם ולהיות שלמים עם זה. Good enough, is good enough!!
איך מקבלים את ההחלטה לעבור? מה זה אומר על החיים שלנו כיום? השינוי מפחיד, איך נעשה אותו בצורה הטובה והנכונה ביותר עבורנו, עבור המשפחה שלנו ועבור הילדים שלנו? רילוקיישן הוא תהליך מורכב, מרגש ולא ידוע, לא פעם אנחנו לא באמת יודעים לקראת מה אנחנו הולכים, אנחנו בעיקר שומעים את הדברים הטובים ומעלימים עין מקשיים שיכולים לצוף, לפעמים אנחנו לא באמת מודעים לקשיים שיכולים לצוף... תהליך ליווי עוזר לכם להסתכל על כל התהליך במבט רחב יותר, נשאל שאלות, ננסה למצוא תשובות או לפחות נעלה את הנושא למודעות שנוכל להתמודד איתו כשיגיע... נהנה מההתרגשות, נבנה תהליכי פרידה תומכים מהחברים והמשפחה שנשארת מאחור ונגייס הרבה אופטימיות ואנרגיה לקראת השינוי הזה...
היעוץ הפדגוגי הוא תהליך של ליווי והדרכת צוותי החינוך כקבוצה ו/או כיחידים. הליווי מותאם לכל גן ולכל צוות בהתאם לצרכיו ובהתאם לערכים החינוכיים המתאימים לו. מפגשי היעוץ הם איזור בטוח לצוותים להתיעץ, לקבל הכשרה מעמיקה יותר בתחום הגיל הרך, להתפתח מקצועית ובנוסף מפגשים אלו מהווים מקום לשיתוף הקשיים וקבלת כלים להתמודדות.
גננות, למרות היותן מוקפות בצוות, ילדים והורים, הן די בודדות במערכה. לא פעם הן נדרשות לקבל החלטות, כשנקודת המבט היחידה היא שלהן ואין מישהו לפנות אליו להתיעצות ולשיתוף. אל המקום הזה נכנסים מפגשי האימון וההדרכה. תוכנית העבודה ודרכי העבודה נקבעות בהתאם לצרכיך האישיים,ובהתאם ליעדים אותם תגדירי. במקביל לתהליכי התפתחות אישית ומקצועית, מפגשי ההדרכה מהווים מקום בטוח ותומך לשיתוף בקשיים, לפרוקפריקת תסכולים וקבלת נקודות מבט חדשות ושונות כדי לקבל החלטות טובות ומושכלות יותר.
קבוצות הורים הן שילוב מנצח בין קבלת הדרכת הורים והשתייכות לקבוצת תמיכה. המפגשים נערכים אונליין, בקבוצה אינטימית של לא יותר מ-16 משתתפים (זוגות או בודדים), באוירה פתוחה, מכבדת ותוך שמירה על פרטיות וסודיות התכנים האישיים שעולים בקבוצה. הקבוצות מחולקות על פי מכנה משותף כגון גיל הילדים, מוגבלות, אפיוני משפחה ועוד. ההתמודדות המשותפת לכל חברי הקבוצה, יחד עם ההבדלים באופן ההתמודדות, יוצרים קבוצת תמיכה, תחושה שאנחנו לא לבד במצב הזה ויחד עם זה פותחת כיווני חשיבה חדשים שעשויים לעזור להתמודדות האישית.
סדנאות הורים, הן סדרת מפגשים קבוצתיים (בדרך כלל בין 5 ל-10), עם קבוצה קבועה של עד 20 משתתפים, כאשר כל מפגש מוקדש לנושא הורי אחר. הסדנאות הן מפגשים פעילים בהם ניתן ידע תאורטי שלאחריו מתקיים דיון ושיח פתוח בין חברי הקבוצה. אורך כל מפגש הוא כשעה וחצי. מפגשים חד פעמיים, כשמם כן הם, כל מפגש סובב סביב נושא הורי אחד, המפגשים בנויים בחציים מחלק תאורטי שלאחריו ניתן לקיים דיון ולשאול שאלות. במפגשים אלו אין הגבלה על מספר המשתתפים.